Facebook slučuje Inbox doručené pošty pro Messenger a Instagram

20. 2. 2019Novinky

Facebook začal pracovat na nástroji, který umožní správcům stránek reagovat na zprávy z Instagram Direct a Facebook Messengeru z jednoho místa. Jedná se o další krok směrem ke sjednocení platforem.

První propojení Facebook učinil v roce 2016, kdy ve Správci stránek sloučil oznámení a komentáře z Facebooku, Messengeru a Instagramu. Nyní bude integraci rozšiřovat o přímé zprávy. Mark Zuckerberg nastínil ve strategiích pro následující rok, že jedním z cílů bude právě spojení WhatsAppu, Instagramu, Messengeru a Facebooku.

Vytvoření integrované stránky pro rozesílání zpráv je další fází propojení komunikátorů platforem Facebooku. Tento nástroj zjednoduší správcům stránek řízení přímé komunikace se zákazníky, která bude efektivnější a rychlejší.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Pod hlavní kartou doručené pošty by se nově měla objevit záložka Instagram Direct. Zprávy bude tedy možné spravovat z inboxu ve Facebook Page Manageru na webu i v mobilním telefonu, aniž byste museli překlikávat mezi aplikacemi.

Novou integraci Facebook oznámil na posledním summitu Facebook Communities a v příštích týdnech bude inbox spouštět v USA a Brazílii. Pokud se funkce osvědčí, následně ji rozšíří do dalších zemí.

Facebook chystá i další novinky na Instagramu, kde plánuje spuštění Direct zpráv na desktopu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře