Facebook Stories: Nové rozhraní pro vytváření, narozeninové příběhy globálně

28. 5. 2019Novinky

Facebook testuje nové prostředí pro vytváření Stories, které by mělo být uživatelsky mnohem jednodušší a příjemnější. Všichni uživatelé se také mohou těšit na narozeninové příběhy, které Facebook zavádí globálně.

Nové rozhraní pro vytváření

Nové rozhraní pro vytváření Facebook Stories vám umožní přidat text, samolepky, efekty nebo kresbičky snazším způsobem než dosud. Stačí kliknout na spodní část obrazovky, kde najdete možnost využít „Studio Effects“. Pravá strana obrazovky zase nabídne ikonky pro přidání specifických samolepek, jako jsou GIFy, pocity, poloha, hudba nebo tagování přátel.

Rozhraní pro vytváření Stories je tak skutečně jednodušší a umožní přidat více kreativních prvků přímo z hlavní obrazovky.

Je evidentní, že Facebook nadále pokračuje ve zdokonalování Stories, ze kterých chce vytvořit důležitou součást platformy. Jeho dlouhodobým cílem totiž je, aby se uživatelé naučili Stories používat jako nástroj pro každodenní sdílení obsahu. Zatímco začátek Facebook Stories byl poněkud pozvolný, nyní je využívá už 500 milionů lidí denně.

Narozeninové Stories pro všechny

Facebook zpřístupňuje speciální narozeninový design Stories všem uživatelům. Pro své přátele tak můžete vytvářet příběhy s přáním zábavnou, kreativní a interaktivní formou. Do Stories lze přidat digitální pohlednici, fotky nebo videa a poslat oslavencům skutečně personalizované blahopřání.

Foto: Facebook

Jestli chcete vytvořit narozeninové Story, klikněte na narozeninovou notifikaci, nahrajte / pořiďte fotku či krátké video nebo použijte jednu z připravených narozeninových pohlednic. Přání můžete okořenit ještě hudební samolepkou. Příběh pak jednoduše přidáte do Stories daného přítele.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře