Facebook stránky budou moci posílat reklamní e-maily

9. 6. 2020Novinky

Mobilní aplikace Správce stránek se rozšíří o novou funkcionalitu. Díky ní budou moci Facebook stránky posílat jednoduchá marketingová sdělení, která uživatelům přijdou do e-mailové schránky.

Nástroj má velmi zjednodušené rozhraní a ani proces vytváření a rozesílání newsletterů není složitý. Jak na to?

  1. Ve Správci stránek najedete na možnost Marketing Emails.
  2. Nejprve potvrdíte e-mailovou adresu vaší stránky.
  3. Poté manuálně přidáte kontakty z vaší mailingové databáze.
  4. Při tomto kroku musíte také potvrdit, že všechny kontakty, které do aplikace nahráváte, vám daly povolení, abyste je kontaktovali skrze reklamní newslettery. Nástroj neumožňuje použít e-maily z osobních Facebook profilů vašich fanoušků.
  5. Jakmile potvrdíte podmínky používání, můžete začít tvořit e-mailovou kampaň. Reklamní e-mail přijde adresátům z vaší adresy @business.mailbyfb.com.
Zdroj: SocialMediaToday

Nová funkcionalita je příležitostí zejména pro firmy, které zatím nemají zkušenosti s e-mailing marketingem a nepoužívají ani jiný rozesílkový či CRM systém.

Ovšem i větším značkám přináší nový nástroj zajímavou výhodu. Jakmile totiž nahrajete do systému kontakty, můžete je použít při vytváření Custom Audiences a využít schopností Facebooku oslovit lidi s podobnými rysy a zájmy.

Aplikace Správce stránek je k dispozici pro iOS i Android.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře