Facebook testuje komunitní ceny a sdílení příspěvků do více skupin najednou

7. 10. 2021KomunityNovinky

Facebook se pustil do testování dvou nových funkcionalit. První z nich se týká nové formy ocenění na podporu zapojení ve skupinách. Druhá uživatelům umožní efektivněji sdílet příspěvky do facebookových skupin, kde jsou členem.

Komunitní ceny

Facebook zkouší další způsob, jak posílit pozitivní příspěvky ve skupinách. Pomoci by tomu měla nová funkcionalita s názvem Community Awards. Ta umožní správcům ocenit výjimečné komentáře v jejich skupině.

Zdroj: Radu Oncescu

Někteří správci už mohou vidět pod příspěvky výzvu, která vybízí k udělení ceny.

Zdroj: Matt Navarra

Podle Facebooku může odměňování poutavějších a hodnotnějších komentářů povzbudit uživatele k častějším interakcím. Ocenění zároveň zdůrazňuje témata a typy komentářů, jaké chcete ve skupině vidět. To by mohlo podnítit další zapojení autorů oceněných komentářů a také ostatních členů.

Sdílení příspěvků do skupin

Druhou novinkou je možnost sdílet příspěvky do více facebookových skupin najednou. I tato funkcionalita se momentálně testuje. Podle sociální sítě by měla přimět více lidí, aby snáze a tím pádem častěji sdíleli obsah do většího množství skupin.

Zdroj: Akram Alodini
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře