Facebook testuje Stories generované umělou inteligencí

13. 4. 2023Novinky

Meta testuje nový pokročilý proces, díky kterému bude možné automaticky generovat Stories na Facebooku. Příběhy vytvoří pomocí umělé inteligence z vizuálního obsahu, který jste v aplikaci sdíleli.

Facebook už některým uživatelům rozesílá výzvu, aby vyzkoušeli novou funkci Pokročilé příběhy. V rámci nich sám navrhne „vysoce kvalitní příběhy připravené ke zveřejnění“.

Facebook vytvoří Stories díky pokročilým údajům o fotografiích a videích, které jste nahráli do aplikace. Dokáže přitom vyhodnotit kvalitu snímků, polohu a přítomnost lidí nebo zvířat. Pomocí tematické shody vám pak nabídne šablonovité snímky, které můžete bez dalších úprav okamžitě sdílet.

Firmám se tak nabízí nový užitečný nástroj, který pomůže vytvářet velké množství obsahu a pravidelně upozorňovat na konkrétní produkty nebo témata.

V případě uživatelů si Facebook slibuje, že díky novému atraktivnímu formátu podpoří angažovanost ve Stories a přiměje je i k publikování vlastního obsahu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře