Facebook testuje stránku pro vyhledání Stories

28. 2. 2020Novinky

Facebook věří, že Stories jsou budoucností sdílení obsahu na sociální síti, a tak stále vymýšlí funkcionality, kterými chce tuto vizi potvrdit. Jednou z posledních je samostatná stránka, na které můžete Facebook Stories vyhledávat.

Nový formát vyhledávání Stories Facebook právě testuje. Ke stránce se brzy dostanete snadno – kliknete na možnost Zobrazit všechny Stories, která se zobrazí pod hlavní nabídkou příběhů na Facebooku.

Jak je vidět na obrázku níže, stránka nabídne širší panel pro Stories, který je podobný panelu na Instagramu pro IGTV, Stories či vybrané nákupní zajímavosti v jeho kartě Prozkoumat.

Facebook Stories denně sleduje 500 milionů uživatelů. Přesto se Facebook snaží přilákat k nim více mladších uživatelů, které dnes zajímají vertikální formáty, čemuž Stories odpovídají. Proto mu nová záložka pro vyhledávání příběhů dává smysl.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře