Facebook začal testovat tmavý režim aplikace pro Android

27. 9. 2019Novinky

Někteří lidé preferují tmavý režim mobilních aplikací kvůli výdrži baterie nebo příjemnějšímu čtení. V poslední době se zvedá z řad uživatelů poptávka po tmavém rozhraní na Facebooku, a proto sociální síť začala vyvíjet tmavý režim aplikace pro Android.

Vývoj designu tmavého režimu je v rané fázi. Nasvědčuje tomu i printscreen aplikace, kde jsou stále některé části s bílým pozadím.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Proč je tmavý režim tak populární a jaké jsou jeho výhody?

  • Snižuje namáhání očí.
  • Usnadňuje přizpůsobení obrazovky podle aktuálních světelných podmínek.
  • V noci a v tmavém prostředí se díky němu lépe sleduje obsah.
  • Šetří energii baterie telefonu.

V loňském roce Facebook spustil možnost tmavého režimu u Messengeru a uvažuje o jeho rozšíření i do WhatsAppu. Kdy přesně se této volby dočkáme v samotné aplikaci Facebooku, zatím není jasné.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře