Facebook zavádí nové Centrum účtů

22. 10. 2020Novinky

Facebook podnikl další krok ke sjednocení všech svých aplikací. Nové Centrum účtů umožní spravovat a kontrolovat vaše propojení napříč aplikacemi.

Pokud jste dosud chtěli zveřejňovat stejný obsah nebo zadávat platební údaje na více platformách, které patří pod Facebook, museli jste mezi nimi přepínat a přihlašovat se do každé zvlášť. Nyní Facebook zavedl Centrum účtů, které vám umožní ovládat vše z jednoho místa.

Nová funkcionalita se testuje v nastavení Facebooku, Instagramu a Messengeru a budete moci například:

  • sdílet příběhy na Facebooku a Instagramu
  • používat svůj Facebook účet k přihlášení do Instagramu
  • používat stejné údaje o platební kartě ve všech aplikacích Facebooku (jakmile bude Facebook Pay k dispozici)
Zdroj: Facebook

Centrum účtů a propojení prostředí je volitelné a můžete si ho kdykoliv zapnout i vypnout.

Zdroj: Facebook

Pro každou aplikaci můžete používat odlišnou identitu. Jméno, příjmení i profilovou fotku si ale můžete také samozřejmě synchronizovat. Když si na Facebooku změníte jméno nebo fotku, změna se projeví i na Instagramu. Synchronizaci můžete rovněž vypnout.

Zdroj: Facebook

Facebook používá vaše informace napříč platformami z toho důvodu, aby vám mohl nabízet relevantní a personalizovaný obsah a reklamy. Nastavením v Centru účtů se nic nezmění a Facebook vám je bude zobrazovat nadále.

Podrobnosti o novince se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře