Facebook zavádí statistiky u komentářů

30. 6. 2020Novinky

Jak všichni dobře víme, engagement zvyšuje dosah obsahu na Facebooku. Především komentáře tu hrají významnou roli. Facebook proto nyní k příspěvkům přidává nové statistiky, které ukáží, jaký dopad na ně mají komentáře.

Rozvinutá diskuse signalizuje Facebooku, že by měl tento příspěvek ukázat více lidem, protože by se také mohli chtít zapojit a sdílet své myšlenky na dané téma. Platí tu, že čím více komentujících uživatelů, tím lepší zobrazení příspěvku ve feedu.

Facebook proto nyní zdůrazní, jaký přesný dopad mají vaše komentáře na následný dosah a reakce.

Zdroj: Matt Navarra

Když kliknete na odkaz Zobrazit více statistik, Facebook vám ukáže procentuální hodnotu související s tím, kolika dalších reakcí a zobrazení váš příspěvek díky vašemu komentáři dosáhl. Čísla jsou vyhodnocována na základě údajů za posledních 28 dní.

Tyto indikátory Facebook zobrazí jak na osobním profilu, tak na firemních stránkách. Nová funkcionalita by mohla přimět více lidí i správců, aby se zapojili do diskuse a tím podpořili engagement a dosah svého obsahu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře