Facebook zavádí vylepšené 3D avatary

2. 2. 2022Novinky

Facebook pokročil k další fázi vzniku metaversu. Spustil totiž aktualizovaný proces pro vytváření 3D avatarů na Facebooku a v Messengeru. Pokročilé avatary můžete nově používat také ve Stories a zprávách na Instagramu.

Facebook nabízí 3D avatary od roku 2019. Ty umožňují vytvořit digitální podobiznu uživatelů, kterou pak lze přidávat do samolepek, příspěvků, reakcí a podobně.

Noví 3D avataři teď získali ještě propracovanější funkce, aby se více podobali skutečným lidem, které představují.

Zdroj: Facebook

Facebook také přidal více možností přizpůsobení, a to do takových prvků, jako jsou například invalidní vozíky či naslouchadla.

Zdroj: Facebook

Někteří lidé avatary na Facebooku sice používají, ale všeobecně se zatím moc neuchytili. Facebook proto doufá, že díky novému rozšíření se tato situace změní.

Zdroj: Social Media Today

S avatary má navíc Facebook do budoucna velké plány. Nejen že budou moci podporovat sponzorovaný obsah (už dnes mohou uživatelé v USA vybavit své avatary například prvky na podporu týmů SuperBowlu), ale jednou bude k dispozici dokonce několik avatarů – od expresivních až po fotorealistické.

Fotorealističtí avataři již budou nadstandardně propracovaní a budou sloužit jako věrné zobrazení uživatelů v digitálním prostředí. K tomu však zatím vede dlouhá cesta.

Noví 3D avataři jsou dostupní zatím v USA, Kanadě a Mexiku. Časem by se však měli rozšířit i do dalších států.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře