Facebook zavádí Watch Party do všech skupin

1. 8. 2018Novinky

Facebook spouští ve skupinách po celém světě nástroj Watch Party. Ten umožní členům společně sledovat videa na Facebooku a reagovat na ně v reálném čase.

Watch Party začala sociální síť testovat na začátku letošního roku. Protože se skupinové sledování a komentování nahraných nebo živých videí osvědčilo a uživatelé si nástroj pochvalují, zavádí ho Facebook po celém světě.

Watch Party podle pozitivní zpětné vazby vyhovuje především velkým komunitám, které svá videa zaměřují na témata typu „nejčastější otázky a odpovědi“ v určitém oboru, jako například vaření, kutilství, sdílení scén ze zákulisí, tipy a triky pro domácnost, inspirace, návody a další.

Ukázalo se také, že Watch Party zvyšuje engagement členů skupin, protože v průběhu záznamu pokládají stovky až tisíce dotazů a komentářů. V některých skupinách, které měli tento nástroj k dispozici už dříve, se správci věnovali jedinému videu dokonce celých 10 hodin, protože členové v průběhu dne přicházeli a zase odcházeli.

Díky této úspěšnosti se Facebook rozhodl otestovat další novinku – možnost organizovat Watch Party mezi přáteli mimo skupiny. Dalším krokem pak bude Watch Party pro stránky.

A jako třešničku na dortu spouští Facebook ještě další dvě funkcionality:

  • co-hosting, který umožní tvůrcům videa určit další hostitele, kteří mohou přidávat videa,
  • crowdsourcing, který umožní komukoliv z Watch Party doporučit videa, která se do Watch Party přidají.
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře