Facebook zjednodušil přesun fotek do Googlu

6. 5. 2020Novinky

Facebook nově umožňuje přesouvat fotky a videa z jeho platformy do Google Photos. Jednoduše a na pár kliknutí přímo v aplikaci. Podívejte se, jestli máte nový nástroj už také k dispozici.

Rok 2020 má být rokem přesunu dat. Facebook chce být čím dál otevřenější platformou a v tomto záměru pokračuje i navzdory pandemii. Dokazuje to novým nástrojem, který vám umožní snadno přesouvat Facebook fotky a videa do Google Photos.

Jak to funguje?

  1. Běžte na Facebooku do Nastavení a sekce Vaše informace na Facebooku.
  2. Tam najdete možnost Přeneste kopii svých fotek nebo videí. Klikněte na ni a zadejte své heslo pro ověření vaší identity.
  3. Zvolte možnost Vybrat cíl a následně Fotky Google. Pod tím zaškrtněte, zda chcete přesunout pouze fotky, pouze videa nebo obojí.
  4. Google vás poté vyzve k přihlášení do vašeho Google účtu a požádá o oprávnění, že může přidávat obsah do vaší knihovny v Google Photos.
  5. Jakmile vše potvrdíte, začne přesun obsahu. O dokončení procesu se dozvíte skrze notifikaci na Facebooku a v e-mailu.

Nástroj je součástí projektu Data Transfer Project, který vznikl už v roce 2018, aby pomáhal lidem snadno přesouvat data mezi různými online službami. V projektu jsou dosud nejaktivnější společnosti Apple, Facebook, Google, Microsoft a Twitter.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře