Facebookové katalogy se nově aktualizují v reálném čase

11. 2. 2020Novinky

nebudete muset čekat hodinu nebo ještě déle, než se projeví změny ze zdroje dat ve vašem katalogu! Nyní můžete povolit možnost automatického nahrávání nové verze zdroje dat. Facebook pak sám zaznamená, zda soubor obsahuje nějakou změnu, a aktualizuje tak i vaše katalogy.

Jedná se o velmi důležitou novinku pro všechny e-commerce inzerenty, kteří často mění zdroje dat s produkty a nevyužívají aktualizace pomocí API. Automatické nahrávání dat pomáhá tomu, aby seznam vašich prodejních položek byl neustále aktuální.

Pokud jste totiž měli nastavené denní nahrávání souboru na určitou hodinu, například v 16:00, ale v 18:00 jste upravili cenu produktu, změna se do katalogu propsala až druhý den v 16:00. Obdobně se chovala i hodinová nebo týdenní aktualizace. Nyní se změny s funkcí automatické aktualizace zdroje dat projeví v katalogu okamžitě.

Pokud si chcete zkontrolovat, povolit nebo zakázat možnost automatického nahrávání, přejděte ve Správci katalogů, u konkrétního katalogu do kategorie Zdroje dat o produktech, zvolte Nastavení u vybraného zdroje dat a upravte sekci Plány. Automatické nahrávání nové verze zdroje dat je ve výchozím nastavení zapnuté, můžete ho ale kdykoliv vypnout a přejít na systém, který vám vyhovuje více.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře