Instagram Direct umožní upravit zprávy a připnout chaty

6. 3. 2024Novinky

Instagram představil několik nových funkcionalit v nástroji pro zasílání přímých zpráv. V Instagram Direct bude nově možné editovat odeslané zprávy a připínat důležité konverzace. Dostupné budou také nové motivy chatů a další kreativní možnosti.

Editace zpráv

Instagram zaprvé přidal možnost upravit odeslané zprávy, a to až do 15 minut po jejich odeslání. Chcete-li provést ve zprávě změnu, stiskněte ji a podržte a z rozbalovací nabídky vyberte možnost Upravit.

Jedná se o stejnou funkci, kterou v loňském roce přidal WhatsApp. Vzhledem k širšímu plánu Mety sloučit všechny nástroje pro zasílání zpráv do jedné platformy totiž dává smysl, aby už nyní nabízely stejné funkce.

Připnutí chatu

V Instagram Direct můžete nyní také připínat důležité chaty. Do horní části schránky bude možné připnout až tři chaty, a to jak skupinové, tak individuální konverzace. Díky tomu k nim získáte snazší přístup.

Chcete-li chat připnout, přejeďte prstem doleva nebo na chat klepněte, podržte jej a poté vyberte možnost Připnout. Připnutí vlákna můžete kdykoliv zrušit.

Zdroj: Instagram

Potvrzení o přečtení

Instagram také umožní zapnout či vypnout potvrzení o přečtení zpráv. Funkcionalita bude dostupná pro všechny konverzace i pro konkrétní vlákna.

Chcete-li zapnout/vypnout funkci pro všechny chaty, přejděte do nastavení účtu, klikněte na možnost Odpovědi na zprávy a příběhy, poté na možnost Zobrazit potvrzení o přečtení a nakonec funkci zapněte nebo vypněte.

Chcete-li zapnout/vypnout funkci pro konkrétní chat, vyberte jej v seznamu konverzací, poté klikněte na název chatu, dále na možnost Soukromí a bezpečnost a nakonec funkci zapněte nebo vypněte.

Zdroj: Instagram

Motivy chatů

K dispozici budou také nové motivy, pomocí kterých si můžete přizpůsobit pozadí chatů. Chcete-li si změnit téma chatu, klikněte na název chatu v horní části obrazovky, přejděte do témat a vyberte si jeden z dostupných motivů.

Zdroj: Instagram

Samolepky

A nakonec bude možné ukládat oblíbené samolepky v aplikaci. Ty zůstanou zobrazené v horní části zásobníku samolepek, díky čemuž bude snazší využít je ve zprávách.

Jak na to? Stiskněte a podržte samolepku, kterou chcete uložit. Jakmile příště vstoupíte do výběru samolepek, najdete ji nahoře.

Kromě toho jsou samolepky, GIFy, videa, fotografie a hlasové zprávy k dispozici také v odpovědích na zprávy. Stačí stisknout a podržet zprávu, na kterou chcete odpovědět, vybrat možnost Odpovědět a zobrazí se vám možnosti.

Zdroj: Instagram

Všechny novinky Instagram zavádí ve snaze vytvořit z Instagram Direct klíčový spojovací prvek v aplikaci, neboť se postupem času stále více uživatelů přesouvá z veřejného sdílení obsahu do soukromých chatů.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře