WhatsApp umožní upravit odeslané zprávy

5. 6. 2023Novinky

WhatsApp přidává další velmi praktickou funkcionalitu, kterou ocení každý uživatel. Nově bude možné upravit zprávy po odeslání.

V komunikační aplikaci WhatsApp budete moci nyní aktualizovat jakoukoliv odeslanou zprávu, a to do 15 minut od jejího odeslání. Což je funkcionalita, po které uživatelé WhatsAppu dlouhodobě volají.

Upravit přitom můžete drobný překlep, ale také například přidat další kontext zprávy. Rozsah editace WhatsApp nikterak nelimituje.

A fungovat to bude jednoduše. Stačí, když dlouze stisknete odeslanou zprávu a z nabídky vyberete možnost Upravit. U upravených zpráv se následně zobrazí značka Upraveno, aby čtenáři věděli o tom, že v textu proběhla nějaká změna. Historie úprav ale k dispozici nebude.

Jedná se o praktickou novinku, která pomůže při obzvlášť nepříjemných překlepech způsobených nepozorností či problémech s automatickými opravami. Vyhnout se můžete i tomu, že kontext vaší zprávy druhá strana špatně pochopí. Patnáctiminutové okno je přitom dostatečně dlouhá doba na zachycení případných změn.

WhatsApp zavádí novinku postupně. K dispozici bude pro všechny uživatele po celém světě. Dostupná je už také další praktická novinka, se kterou WhatsApp přišel teprve nedávno. Nově umožňuje přesunout soukromé konverzace do vlastní složky, která je chráněná heslem.

Podrobnosti o editaci odeslaných zpráv se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře