Instagram nyní umožňuje sdílet příspěvky do Stories

29. 5. 2018Novinky

Po měsících testování uvedl Instagram do chodu možnost sdílet veřejné příspěvky do Stories. Aktualizace již funguje v systému Android, v iOS bude zpřístupněna v nadcházejících dnech.

Pokud vás zaujme některý příspěvek na Instagramu, už nebudete muset dělat screenshoty a ty složitě sdílet. Nová aktualizace umožňuje převést veřejné příspěvky do vlastních Stories.

Proces je velmi jednoduchý. Chcete-li příspěvek sdílet, klikněte na ikonu papírového letadla dole pod příspěvkem a objeví se vám nová možnost „Přidat do příběhu příspěvek“. Pod sdílenou fotografií se pak zobrazí jméno uživatele, od kterého jste příspěvek použili, a kliknutím se můžete dostat na jeho profil.

Příspěvek můžete ozdobit textem, GIF, nálepkami a dalšími nástroji, které Stories nabízejí.

Sdílení je možné jen z veřejných účtů. Máte-li veřejný účet, ale nechcete, aby lidé sdíleli vaše příspěvky, novou funkci můžete vypnout v nastavení aplikace.

Hlavní myšlenkou je dát uživatelům možnost vyjádřit názor na příspěvek v podobě vlastní reakce. Navíc funkce opětovného sdílení vám nyní nabízí další způsob, jak získat pozornost přátel.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře