Instagram odstraní swajpovací odkazy ve Stories

24. 8. 2021Novinky

Instagram provádí změny ve Stories. Rozhodl se totiž odstranit jednu z funkcionalit a nahradit ji jinou. Původní externí odkazy, které byly aktivní díky specifickému pohybu prstu, takzvanému swajpnutí, zmizí a nově bude pro všechny k dispozici samolepka, která link obsahuje.

Novinku Instagram spouští pro všechny účty. Měla by být k dispozici na konci srpna a přinese řadu benefitů:

  • Efektivnější tvorbu příběhů – samolepky, jako je darování, hudba, hlasování a nyní i odkaz, vám pomohou účinněji sdílet vaše výzvy a dát důraz na to, na čem vám záleží.
  • Přidaná kreativní hodnota – nálepka vypadá a funguje stejně jako ostatní, máte nad obsahem lepší kontrolu, můžete ji přepínat do různých stylů i měnit velikost.
  • Další zapojení – pro lidi je důležitá rychlost, možnost zapojit se a sdílet obsah, všechny tyto parametry interaktivní samolepka s odkazem splňuje.
  • Lepší umístění – narozdíl od možnosti swajpnutí, která se na obrazovce zobrazovala zcela dole, můžete samolepku umístit kamkoliv, vizuálně ji zdůraznit a zlepšit tak její dopad (zvýšit návštěvnost externího webu).
  • Pro všechny – zatímco funkcionalitu „swipe up“ měly k dispozici pouze účty s více než 10 tisíci sledujícími, samolepka by měla být otevřená pro všechny profily bez ohledu na velikost.
Zdroj: Matt Navarra
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře