Instagram pracuje na nových bonusech za Reels videa

27. 5. 2021Novinky

Instagram testuje nový platební program, v rámci něhož mohou tvůrci Reels videí získat finanční odměnu. Chce tím motivovat k vytváření nových videí a zároveň k vlastní autorské tvorbě, která není pouhým přesdílením již existujícího obsahu.

Podmínkou pro vyplacení bonusu je sdílení nového a originálního Reels obsahu a zároveň dosažení určité úrovně, nad kterou je možné finanční odměnu získat. Instagram také zvažuje, že by zavedl různé druhy bonusů, aby motivoval více tvůrců.

Finanční podpora autorů obsahu není na Instagramu či Facebooku ničím novým. Sociální sítě ji vyhodnocují jako efektivní nástroj, jak motivovat více tvůrců a zároveň servírovat uživatelům stále nový a atraktivní obsah.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Z avizované nebo již fungující nabídky monetizace obsahu zmíníme například systém hvězd či in-stream reklamy, nové Creator Shops, možnost zpeněžit live videa na Instagramu anebo finanční příležitosti pro autory her.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře