Instagram přidává audio prvky do Reels, nákupy v IGTV i mapu Stories

12. 10. 2020Novinky

Reels na Instagramu nabídnou další nové funkcionality. Nedávno se týkaly delších klipů a editačních nástrojů, nyní jde primárně o audio prvky. Novinky chystá síť také pro Stories, IGTV i aplikaci samotnou.

Reels audio

Instagram zavádí postupně tyto aktualizace:

  • Ukládání zvuků – přímo v aplikaci si můžete uložit zvuky, které pak použijete ve vlastních klipech
  • Sdílení zvukových stránek – můžete sdílet kolekce videí Reels, které používají konkrétní zvuky, a to prostřednictvím přímých zpráv
  • Vyhledávání zvuků – můžete vyhledávat zvuky a hudbu stejně jako videa Reels, která je používají

Instagram k těmto novinkám přistupuje z důvodu rostoucího trendu, kdy uživatelé ve stále větší míře odkazují na zvukové nebo hlasové klipy jiných uživatelů. Sdílením zvukových stránek se také rozšíří možnosti, jak distribuovat populární obsah. V ještě větším dosahu a sdílení vám pomůže spojení Instagram Direct a Messengeru.

Monetizace Reels

Instagram také pracuje na monetizaci Reels. Chystá totiž zavést nákupní funkcionalitu, která by firmám umožnila označovat produkty přímo ve videích.

Stories

K příležitosti svých 10. narozenin přichází Instagram také s řadou novinek týkajících se Stories. Nejvýraznější z nich je Stories Map, která poskytne osobní vhled do míst, odkud jste během posledních tří let zveřejnili své příběhy (pakliže jste použili samolepku lokality).

Zdroj: Social Media Today

IGTV

Instagram zavádí také možnost in-stream nakupování v IGTV. Tu poznáte podle ikony nákupní tašky, kterou najdete ve spodní části videí. Tu obsahují ovšem pouze videa, kde jsou dané produkty otagované a připravené k prodeji.

Jak už jsme psali výše, podobnou funkcionalitu chystá Instagram i pro Reels. Oba případy otevírají nové příležitosti pro firmy a influencery.

Zdroj: Social Media Today

Ikony

Instagram také přidává sérii různých ikon aplikace, které můžete použít ve svém mobilním zařízení. Abyste je měli k dispozici, je potřeba si stáhnout nejnovější verzi aplikace. Ikony pak najdete ve svém profilu v nastavení.

Zdroj: Social Media Today
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře