Instagram přidává shopping tagy do Stories

11. 7. 2018Novinky

Instagram zpřístupňuje další funkci pro obchodníky a přidává do Stories pro vybrané značky tagy nakupování. Pokud ve Stories uvidíte symbol malé nákupní tašky a kliknete na ni, dostanete se na stránku, kde lze zboží zakoupit.

Jedná se o malý update, který je ale pro firmy dalším užitečným prodejním nástrojem. Instagram je oblíbený u uživatelů i z hlediska vyhledávání produktů, které mají rádi. Statistiky ukazují, že uživatelé často sledují Stories svých oblíbených firem, aby měli neustálý přísun informací o produktech, které je nějakým způsobem zajímají.

Pod symbolem malé nákupní tašky najdete více informací o produktu s odkazem na cenu, popis a presměrování na webovou stránku obchodníka.

V březnu tohoto roku zavedl Instagram možnost přidávat shopping tagy i do běžných příspěvků.

Funkcionalita je zatím k dispozici omezenému počtu účtů. V širší míře ji hodlá Instagram zavést v průběhu času.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře