Instagram Reels nabídnou nové nástroje a přehledy

17. 4. 2023Novinky

Instagram oznámil řadu nových aktualizací pro videa Reels, které tvůrcům pomohou využít nejnovější trendy, maximalizovat zapojení diváků a budovat komunitu kolem jejich obsahu. Těšit se můžete na nové místo plné inspirace, snazší proces editace videí či nové analytiky.

Instagram zaprvé nabídne nové speciální místo, kde se můžete nechat inspirovat nejnovějšími trendy. Zde si budete moci prohlédnout skladby a hashtagy, které v současnosti vyvolávají největší zájem.

Zjistíte tu také, v kolika videích se daný zvuk či hashtag objevuje. Pokud na ně kliknete, můžete je buď rovnou použít, nebo si je uložit na později. Novinku najdete ve vašem Panelu pro profesionály.

Instagram dále slučuje kreativní nástroje do jednoho místa, což výrazně usnadní vytváření klipů. Nový proces zahrne editaci videa, samolepek, textu a zvukové stopy, to vše v rámci jedné obrazovky.

Díky tomu bude snazší vizuálně sladit a načasovat prvky do správných okamžiků. Brzy by sem navíc měly přibýt i další užitečné nástroje.

Zdroj: Instagram

Instagram rovněž poskytne přehled o celkové a průměrné době sledování Reels. Díky tomu získáte více údajů pro plánování vašeho obsahu.

Celkový čas sledování zachycuje celkovou dobu přehrávání videa, včetně času stráveného opakovaným přehráváním klipu. Průměrná doba sledování pak udává průměrnou dobu strávenou přehráváním videa a vypočítá se vydělením doby sledování počtem celkových přehrání.

Pokud je tedy například průměrná doba sledování 17 sekund, pak všichni uživatelé, kteří vaše video viděli, ho sledovali v průměru 17 sekund.

Díky těmto novým přehledům lépe pochopíte, které části videa zaujaly a kde naopak budete muset vytvořit atraktivnější obsah, aby diváci zůstali déle.

Zdroj: Instagram

Instagram dále přidává nová oznámení, která vás upozorní na to, když vás někdo začne sledovat na základě vašeho obsahu Reels.

Zdroj: Instagram

A nakonec Instagram přidává do virtuálního prvku Dárky novou funkci, která vám ukáže, kdo z vašich fanoušků vám poslal dárek. Díky tomu lépe rozpoznáte své nejlepší příznivce, a získáte tak příležitost posílit vazby s komunitou.

Instagram také uvádí, že rozšiřuje přístup k dárkům pro tvůrce v Austrálii, Kanadě, Francii, Mexiku, na Novém Zélandu a ve Velké Británii. Ti je budou moci používat v následujících týdnech.

Zdroj: Instagram

Podrobnosti o všech novinkách se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře