Instagram sleduje miliarda uživatelů měsíčně

27. 6. 2018Novinky

Instagram hlásí další velký milník. Oblíbená sociální síť dosáhla miliardy uživatelů, kteří ji sledují každý měsíc. Díky tomu se dostala mezi TOP sociální aplikace na světě a je čtvrtou platformou s miliardou uživatelů, která spadá pod Facebook.

Od roku 2012, kdy ho za jednu milardu dolarů koupil Facebook, ušel Instagram dlouhou cestu. Na Facebook se v té době ze všech stran hrnula kritika, že tráví moc času i práce na platformě, která umožňuje pouze sdílet obrázky.

Po šesti letech se ale ukázalo, že to stálo za to. Instagram má dnes hodnotu 100 miliard dolarů a jen v letošním roce vygeneroval tržby z reklam kolem 5,48 miliard dolarů, což je 70% meziroční rozdíl.

A reklamní potenciál stále stoupá i díky rostoucí popularitě Instagram Stories a novinkám, které Instagram pravidelně zveřejňuje. Velký zájem vzbuzují také prodejní příspěvky, které Instagram zavedl před pár měsíci, a nejnověji platforma IGTV.

Vypadá to, že díky rostoucímu trendu se z Instagramu může stát hlavní hráč na poli digitálního marketingu. Výzkum totiž také ukázal, že roste i počet uživatelů (o 5 % každý kvartál), kteří jej hodnotí lépe než Facebook a Snapchat. Od Snapchatu, největšího konkurenta, se navíc odvrací mladé publikum a přesedlává na Instagram.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře