Instagram spouští IGTV, platformu pro dlouhá videa

21. 6. 2018Novinky

IGTV. Nová samostatná aplikace, jejíž ikonka se objevila na Instagramu, umožňuje nahrávat a sledovat video obsah, který má delší délku než standardní videa na instagramové zdi. Vlastní video kanál si může přitom založit úplně každý.

IGTV funguje jako síť video kanálů, kde každá stránka či každý tvůrce vlastní jeden kanál. Na novou platformu už Instagram pozval celou řadu online tvůrců a důraz klade zejména na 10minutové vlogy. Pokud uživatelé sledují tvůrce či stránky na Instagramu, sociální síť jim automaticky nabídne sledování jejich kanálů na IGTV.

Narozdíl od platformy Facebook Watch se IGTV nezaměřuje na televizní seriály a show. Uživatelé tu najdou videa, která jsou kratší než seriálové epizody, ale delší než běžný video obsah, který vidí na instagramové zdi.

Tvůrcem přitom může být každý. Stačí nahrát video do aplikace nebo na web a váš vlastní kanál je na světě.

Instagram také přepokládá, že se o IGTV budou zajímat především mladší uživatelé, pro které představuje atraktivní formát. Tato skupina totiž tráví nejvíce času u amatérských videí a méně času u těch profesionálně vytvořených.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře