Instagram spouští nové nástroje pro tvorbu Stories a Reels

17. 11. 2023Novinky

Meta představila řadu novinek pro tvorbu na Instagramu. Pro Reels a Stories chystá například nové uživatelské rozhraní pro vytváření Reels, nové filtry a možnosti vyhledávání, tvorbu vlastních nálepek, vylepšené koncepty a další.

Převod textu na řeč

V první řadě přidává Meta deset nových anglických hlasů pro převod textu na řeč. Právě převod textu na řeč se stal trendem poslední doby a nové hlasové možnosti nepochybně vzbudí velký zájem.

Nová písma

K dispozici bude také šest nových fontů písma a stylů textu, čímž se rozšiřují vaše možnost kreativní prezentace na Instagramu. Aby váš text ještě více vynikl a byl přehlednější, můžete přidat obrysy.

Zdroj: Meta

GIFy

Meta také testuje možnost přidávat klipy se zvukem do vlastních fotografií a videí, a to prostřednictvím Meta GIF Clip Hub.

Zdroj: Meta

Koncepty

Meta rovněž aktualizuje možnosti uložených konceptů, díky čemu bude jednodušší upravovat vaše rozpracovaná videa. Meta nově přehledně zobrazí všechny vaše uložené návrhy. Nejste si jistí, který draft jste upravovali? Brzy si budete moci své návrhy prohlédnout, přejmenovat je a předem naplánovat.

Nálepky

Meta testuje i novou možnost vytvářet vlastní samolepky z vlastních fotografií a videí v roletce fotoaparátu nebo z vhodných fotografií a videí, které uvidíte na Instagramu. Vytvářet vlastní nálepky vám pomůže umělá inteligence Segment Anything.

Zdroj: Meta

Filtry

Meta také zavádí nové filtry fotografií. K dispozici bude například nová řada tónování a stylů.

Zdroj: Meta

Vyhledávání

Meta vylepšuje i nástroje pro vyhledávání v roletce fotoaparátu zařízení. Mezi nimi nechybí například dokonalejší náhledy či možnosti zvětšování a vyhledávání.

Zdroj: Meta

Analytiky

Meta také aktualizuje přehledy Reels. Úpravy se dočkala například definice metriky Reels Plays, která nyní zahrnuje kromě původních přehrání také opakovaná přehrání. Díky tomu by se mohly vaše statistiky zvýšit.

Kromě toho Meta pracuje na novém grafu retence obsahu Reels, který lépe znázorní, jestli se vaše klipy drží, nebo ztrácejí zájem diváků.

Zdroj: Meta

Uživatelské rozhraní

A nakonec Meta představila nové možnosti úprav přímo v nástroji pro tvorbu Reels na Instagramu, díky čemu získáte více možností, jak si své výtvory přizpůsobit.

Nyní můžete klipy stříhat a měnit přímo v průběhu nahrávání.

Zdroj: Meta

Najdete tu také nová tlačítka pro vyhledání příslušných editačních nástrojů.

Zdroj: Meta

Využít můžete i nová tlačítka Undo a Redo, která vám umožní úpravy vrátit zpět nebo je přepracovat.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu Mety nebo v příspěvku na Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře