Instagram spustil nástroj Reels

12. 8. 2020Novinky

Instagram představil v srpnu nástroj Reels. Ten nabízí nový způsob, jak vytvářet a objevovat krátká zábavná videa. Nyní ho síť zpřístupnila v 50 nových regionech včetně České republiky.

Reels představuje alternativu k platformě TikTok. Můžete tu natáčet, vkládat a sdílet videa v délce 15 vteřin. Jejich součástí může být zvuk, efekty či jiné kreativní nástroje, které jsou k dispozici. Můžete je natáčet jednotlivě, v sériích (všechny klipy najednou) nebo je uploadovat z galerie.

Výsledek pak lze sdílet se sledujícími ve feedu a ve Stories. Pokud máte veřejný profil, dostane se k nim široká instagramová komunita i přes speciální sekci v záložce Prozkoumat. Klipy najdete také v samostatné kartě na vašem Instagram profilu.

Zdroj: Instagram

Jak na ně?

Možnost Reels najdete ve spodní části fotoaparátu v Instagram Stories. Na levé straně obrazovky pak uvidíte několik nástrojů pro vytváření a úpravy, jako například:

  • Audio – Do videí můžete přidávat písničky z hudební knihovny. Použít lze i vaši vlastní originální hudbu, kterou natočíte přímo v Reels.
  • AR efekty – Galerie nabízí mnoho efektů rozšířené reality, díky kterým budou videa ještě zajímavější.
  • Časovač a odpočítávání – Nastavte si délku doby, po jakou chcete klip natáčet. Jakmile zapnete natáčení, zobrazí se odpočet, než se spustí.
  • Uspořádání – Před natáčením dalšího klipu si můžete zarovnat objekty z předchozího, abyste vytvořili plynulé přechody.
  • Rychlost – Vybrané části videa nebo zvuku můžete zrychlit nebo zpomalit.
Zdroj: Instagram

Reels doplňují možnosti Stories, IGTV, živého vysílání a standardních video příspěvků, které Instagram nabízí. Pro značky i uživatele představují další způsob, jak vytvářet atraktivní videa, pomocí nichž zaujmou široké publikum.

Podrobnosti o Reels najdete na blogu nebo v nápovědě Instagramu. Instagram také zveřejnil sadu otázek a odpovědí na svém Creators účtu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře