Instagram testuje likes a vybrané publikum ve Stories

11. 10. 2021Novinky

Do Stories na Instagramu brzy přibudou dvě novinky. První z nich nabízí novou možnost rychlé reakce na příběh, druhá pak umožní lépe vybrat uživatele, kteří mohou vidět váš obsah.

Like ve Stories

Momentálně můžete na příběh reagovat rychlými emoji, které se autorovi „storíčka“ odešlou prostřednictvím přímé zprávy. Tvůrce pak může odepsat rovněž do doručené pošty daného uživatele. Do Stories se můžete zapojit také sdílením, přeposílám či jinými reakcemi. Tlačítko Like by tak mohlo být přínosným doplňkem.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram toto tlačítko právě testuje. Stejně jako jinde, kde už ho známe, nabízí snadný a rychlý způsob, jak dát autorovi Stories vědět, že se vám obsah líbí, aniž byste mu museli zaplňovat doručenou poštu emoji reakcemi.

Nové tlačítko se objeví vedle pole zprávy ve spodní části obrazovky Stories.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Vybraní uživatelé ve Stories

Instagram také spustil test, který vám umožní vybrat konkrétní profily, které si budou moci zobrazit vaše příběhy. Tuto možnost najdete během vytváření Stories.

Zdroj: 9to5mac.com

Jedná se v podstatě o alternativu funkcionality Blízcí přátelé, kterou už Instagram nabízí a která umožňuje vytvořit si seznam klíčových kontaktů, se kterými chcete své příběhy sdílet. Rozdíl je v tom, že novinka poskytuje konkrétnější možnosti pro každý nově vytvořený příběh, a tudíž větší kontrolu nad tím, kdo vaše Stories může sledovat.

Zatímco pomocí funkce Blízcí přátelé můžete sdílet příběhy vždy a pouze se stejným seznamem přátel, pomocí funkce Vybraní lidé můžete uživatele v seznamu přidávat, odebírat nebo ponechávat, a to pro různé Stories. Jen pozor, váš seznam vybraných lidí zůstane v dosavadní podobě, dokud jej znovu neupravíte.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře