Instagram testuje Nametagy

25. 4. 2018Novinky

Na Instagramu teď budete schopní skenovat QR kódy a pomocí nich sledovat ostatní uživatele. Instagram totiž přichází s novým nástrojem, který pojmenoval jako Nametags.

Podobně jako u ostatních nástrojů se Instagram inspiroval Snapchatem, kde je tato funkcionalita známá jako Snapcodes a kde funguje již od roku 2015.

K novince zatím nejsou známé bližší podrobnosti, ale už se ukázalo, že Nametags testuje skupinka vybraných uživatelů. Je zřejmé, že si budete moci vytvořit obrázek se speciálním QR kódem, který si ostatní uživatelé naskenují pomocí nativního instagramového foťáku a díky tomu vás sledovat.

Proces bude zcela jednoduchý. Stačí kliknout na tlačítko s QR scannerem na profilu, kde se následně otevře Nametags editor. V něm si vytvoříte QR kód s vaším jménem, vyberete barvu pozadí obrázku či vzor, vytvořený ze single emoji nebo selfie pomocí face filtrů, a uložíte.

QR kódy zatím nejdou sdílet a Nametagy nejdou skenovat, ale obojí by mělo být brzy k dispozici v APK (Android Package).

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře