Instagram testuje nový vzhled Stories na desktopu

6. 1. 2021Novinky

Procházet Instagram Stories na webu může být brzy o něco jednodušší. Instagram totiž začal testovat nový vzhled, který je uživatelsky přijatelnější než současná podoba.

Instagram Stories by se v počítačové verzi měly zobrazovat v podobě carouselu, nikoliv v jednotlivých dlaždicích, které pokryjí celou stránku, jako je to dnes.

Navigace zůstane stejná. Můžete se buď manuálně proklikat všemi příběhy, nebo nechat Instagram, aby vám je přehrál automaticky. Nyní ale bude jednodušší zorientovat se v tom, ve kterém místě Stories feedu se právě nacházíte.

Instagram novinku testuje zatím jen s několika vybranými uživateli a nepotvrdil, kdy ji zavede globálně. Ačkoliv se nejedná o velkou změnu, rozhodně je vítaná uživateli, kteří tráví spoustu času u počítače. Vylepšení se v poslední době dočkaly také další desktopové aplikace, které spadají pod Facebook, jako je Messenger nebo WhatsApp.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře