Instagram testuje omezení více účtů najednou

24. 3. 2020Novinky

Loni na podzim zavedl Instagram možnost Omezit, která uživatelům pomáhá lépe spravovat komentáře. Nyní testuje nový proces, kdy umožní omezit více profilů naráz, a to přímo ze seznamu komentářů.

Nová funkcionalita umožní vybrat více komentářů u příspěvku a poté jedním kliknutím omezit všechny dané uživatele. Režim omezení tak nabízí další způsob, jak spravovat komentáře u příspěvků a vyřadit z nich urážlivé nebo nevítané komentátory.

Jakmile se rozhodnete omezit daný účet, uvidíte komentáře k vašim příspěvkům od tohoto profilu pouze vy. Stejně tak budete mít možnost zobrazit všechny komentáře a jednotlivě je schválit.

Možnost omezit více uživatelů najednou může být užitečná pro ty, kteří v hromadě komentářů vidí mnoho nechtěné pozornosti, rádi by udrželi diskuzi v dobrém směru a usnadnili ostatním lepší zapojení.

Omezení představuje také méně konfrontační způsob, jak se s nechtěnými komentáři a jejich autory vypořádat. Omezené účty totiž neví, že ostatní jejich komentáře nevidí, a mohou méně inklinovat k tomu, aby podobné příspěvky zveřejňovali, protože nedostanou reakci, kterou očekávají.

Instagram novinku testuje a zatím nepotvrdil, kdy přesně ji hodlá zavést.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře