Instagram testuje sdílení historie polohy s Facebookem

5. 11. 2018Novinky

Instagram pracuje na novém nastavení soukromí, které umožní sdílení historie polohy uživatele s Facebookem. Tento nástroj je užitečný i pro marketéry. Facebook totiž bude moci nabízet uživatelům relevantnější obsah a lépe cílit reklamy.

Nová funkce bude k dispozici v „Nastavení soukromí“ pod volbou „Nastavení polohy‘“ a měla by fungovat pro Instagram i Messenger. Uživatel se bude moci rozhodnout, jestli bude chtít tyto údaje s Facebookem sdílet. Pokud by funkci vypnul, nebude Facebook dostávat žádné informace o jeho poloze.

Nástroj nabízí i přehled uložené historie polohy, která je neveřejná. Viděl by ji jen uživatel a mohl by ji kdykoliv vymazat.

Přesné GPS souřadnice, které Instagram shromáždí, by Facebooku pomohly získat více údajů pro lepší cílení obsahu a reklamy. Na podobném modelu funguje propojení historie mezi Google Maps, mobilními telefony Android a Foursquare.

Facebook termín spuštění funkce zatím neupřesnil.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře