Instagram testuje volitelný celoobrazovkový feed

24. 8. 2022Novinky

Instagram opět spustil test hlavního kanálu příspěvků, který se zobrazí přes celou obrazovku. Zahrnovat bude běžné příspěvky, Stories a Reels v rámci jediného feedu. Tentokrát však bude volitelný.

Poté, co Instagram čelil velké vlně kritiky kvůli novinkám, které chystal a mezi kterými bylo právě full-screen zobrazení hlavního feedu, přislíbil, že tento formát v nejbližší době globálně nezavede.

Ale co kdybyste si mohli dobrovolně vybrat, jestli tento formát hlavního kanálu příspěvků chcete, či nikoliv?

Instagram nyní tuto variantu zvažuje a testuje. V rámci ní by umožnil uživatelům vybrat, zda chtějí přepnout zobrazení obsahu přes celou obrazovku a pohybovat se v novém rozhraní, anebo zůstanou u původní (současné) varianty.

Novou možnost byste našli v nabídce, která je přístupná přes rozbalovací menu v logu Instagramu, spolu s možnostmi řazení kanálu podle sledovaných nebo oblíbených. Zde byste mohli přepnout na maximalizované zobrazení obsahu.

Zdroj: Radu Oncescu

Vypadá to tak, že Instagram se stále více ubírá směrem variabilních formátů zobrazení, které se zaměřují na různé prvky. Instagram se chce totiž více přizpůsobit osobním preferencím každého uživatele – a to nejen obsahem, který třídí algoritmus, ale také formátem jeho zobrazení.

Novou funkcionalitu testuje Instagram zatím s malým vzorkem vybraných uživatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře