Instagram ukáže, s kterými účty jste nejméně v kontaktu

5. 3. 2020Novinky

Instagram rozdělil seznamy účtů, které sledujete, do nových kategorií a třídí je podle toho, jak moc s nimi interagujete. Touto malou aktualizací chce docílit, abyste sledovali jen profily, se kterými opravdu komunikujete a zajímají vás.

Pokud se chcete podívat na nové uspořádání, klikněte pod vaším profilem na seznam Sleduji, kde uvidíte dvě Kategorie:

  • V první se vám zobrazí účty, se kterými jste byli za posledních 90 dnů nejméně v kontaktu. To znamená málo nebo vůbec. Hodnotí se konverzace, soukromé zprávy, to se mi líbí a komentáře.
  • Na druhém místě se vám ukáže skupina kontaktů, které se vám nejvíce zobrazují ve feedu.

Pod kategoriemi uvidíte volbu Třídit podle Výchozí, kde můžete filtrovat kontakty na základě data, kdy jste je začali sledovat.

Jedná se o malou, ale velmi užitečnou aktualizaci. Mnoho lidí začíná sledovat instagramové profily bez rozmyslu a někdy s nimi ani žádným způsobem nekomunikuje.

Pokud chcete mít svůj feed aktuální a pod kontrolou, seznam kontaktů, se kterými neinteragujete, vám může pomoct účet pročistit. Tento update jde navíc ruku v ruce s algoritmem a filozofií Instagramu, který chce, aby jeho platforma byla místem, kde budou lidé komunikovat a aktivně interagovat.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře