Instagram umístí samolepku map do Stories

29. 1. 2020Novinky

Instagram začal pracovat na vývoji nové samolepky map ve Stories. Ta bude v příběhu ukazovat, kde ve světě se právě nacházíte. Jednalo by se o další zpestření vizuální prezentace vašeho cestování ve Stories.

Samolepka mapy přiblíží vašim followerům, kde se v současné době vyskytujete. Instagram ji umístil v testovací verzi na zmenšenou mapu světa a polohu označil fialovým kurzorem. Z bezpečnostních důvodů není možné mapu přiblížit do detailů, aby nebylo možné zjistit úplně přesnou adresu vašeho výskytu.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Kdy Instagram zavede nálepku mapy do Stories, není zatím jasné. S nástrojem lokalizace experimentoval i Facebook, ale jeho využívání se neosvědčilo. Vývoj nové samolepky ve Stories a umístění lokalizace do aplikace Threads ale nasvědčuje tomu, že Facebook opět začíná brát v potaz oblíbenost lokalizačních funkcí.

Threads from Instagram je aplikace pro zasílání zpráv, kde je možné zvolit Automatický status, pomocí kterého můžete aktualizovat váš stav na základě vaší polohy, pohybu, výdrže baterie nebo připojení k síti. Když se rychle pohybujete, automatický stav může vašim přátelům zobrazit, že jste například na cestě za nimi. Vaši sledovatelé ale nikdy neuvidí úplně přesnou polohu, kde se nacházíte.

Zdroj: Social Media Today

Funkci mapy by mohli dobře využívat ve svých příbězích influenceři nebo firmy, které chtějí propagovat určitou lokalitu, podnik nebo obchod.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře