Instagram umožní vypnout zvuk nebo video během live vysílání

6. 5. 2021Novinky

Instagram zavádí dva nové prvky do Instagram Live – možnost ztišit zvuk během živého vysílání a stejně tak vypnout video. Tím se Instagram přibližuje populární aplikaci Clubhouse.

Účastníci přenosu budou moci velmi jednoduše klepnout na zvuk nebo video a stejně tak přidat nálepky či efekty anebo otočit kameru. Když bude kamera vypnutá, obrazovka zobrazí váš profilový obrázek.

Nové ovládací prvky najdete u svého videa podobě, jako ukazuje obrázek vlevo nahoře:

Zdroj: Social Media Today

Do živého vysílání si můžete pozvat až tři další účastníky diskuse. Díky novým funkcionalitám tak Instagram Live replikuje styl Clubhouse. Nový audio zážitek je i šancí pro tvůrce obsahu, protože můžete využít instagramových uživatelů, kteří vás na sociální síti již sledují, aniž byste museli svůj přenos vysílat v jiné externí aplikaci a hledat si zcela nové publikum.

Právě z tohoto důvodu chce Instagram stavět na produktu, který má již k dispozici, a na uživatelské základně, která aktuálně čítá přes miliardu lidí. Možnost ztlumit video a zvuk poskytuje také větší flexibilitu samotnému živému vysílání, jeho hostitelům i diskutujícím.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře