Instagram vyvíjí samostatnou aplikaci pro zasílání zpráv

10. 9. 2019Novinky

Instagram pracuje na nové samostatné aplikaci pro zasílání zpráv, která má za úkol budovat lepší spojení mezi menšími uzavřenými skupinami. Aplikace Thread umožní sdílení vašeho stavu, polohy, textů, videí, fotografií a dalších informací s nejbližšími přáteli v reálném čase.

Instagram už měl samostatnou aplikaci Direct, která sloužila k posílání zpráv. Ta ale neslavila takový úspěch. Instagram ji proto v nedávné době přestal podporovat a zrušil ji.

Silnou stránkou nové aplikace Thread by mělo být automatické sdílení, ke kterému se budou moci uživatelé přihlásit. Vaši přátelé by pak dostávali pravidelné aktualizace vašeho stavu, polohy a pohybu v reálném čase. Jedná se tak o jakýsi sledovací systém pro blízké přátele, který je podobný Snap Map na Snapchatu. Tato funkcionalita má podporovat osobní setkávání uživatelů. Aktualizaci stavů bude možné zasílat i manuálně.

Součástí Threads bude také kamera k pořizování videí a fotografií. Zprávy od přátel se společně s aktualizacemi zobrazují v hlavním feedu, kde jsou aktivní uživatelé označeni zelenou tečkou. V aplikaci můžete sledovat také příběhy přátel.  

Zdroj: theverge.com

Thread by měla být vylepšenou verzí Direct Message. Kdy aplikaci Instagram zavede, není zatím jasné. V současné době probíhá její interní testování.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře