Messenger zavádí privilegia pro správce skupinových konverzací

28. 3. 2018Novinky

Pokud na Messengeru spravujete skupinové chaty, Messenger vám umožní lépe kontrolovat, kdo se do konverzace může zapojit. Pozvánku do konverzačního vlákna mohou nově posílat i ostatní účastníci. 

Uživatele, kteří se do vašeho group chatu chtějí zapojit, můžete libovolně schvalovat i blokovat. To se hodí tehdy, pokud například plánujete nějakou akci a nechcete, aby se k vám někdo automaticky připojil a zjistil podrobnosti. Uživatele z konverzace také snadno odstraníte, povýšíte je do statutu správce nebo jim tato práva zase odebrete.

Jakmile se aktualizace spustí, každý uživatel, který je součástí již vzniklé komunikační skupiny, se automaticky stane správcem. Jestliže ale vytvoříte nové skupinové vlákno, budete ve výchozím nastavení pouze jediným správcem.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Kromě nových administrátorských oprávnění zavádí Messenger i další funkce. Ty umožní komukoliv ve skupinovém chatu vytvořit vlastní pozvánkový odkaz, sdílet ho s ostatními a pozvat je do konverzace. Při kliknutí na odkaz se uživatel buď automaticky přidá do skupiny (pokud váš chat nevyžaduje předchozí schválení správcem), anebo se jeho požadavek zařadí do fronty a počká, než ho správce schválí.

Některé funkcionality obsahuje už i Workplace Chat v aplikaci Workplace, což je alternativa Facebooku pro firmy.

Podrobnosti o novinkách najdete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře