Meta přidává nástroje na podporu začínajících tvůrců

23. 9. 2022Novinky

Meta se začala více zaměřovat na tvůrce – konkrétně na to, aby jim poskytla co nejlepší možnosti, jak budovat publikum na Facebooku. A právě pro ně zavádí řadu nových prvků. Těšit se můžete na nová oznámení o podpoře kolegů tvůrců, nové šablony, které pomáhají rozpoznat nejlepší fanoušky, exkluzivní příspěvky pro odběratele a další.

Podpora tvůrce

Díky této nové funkci mohou lidé, kteří spravují stránku tvůrce, doporučit svým fanouškům, aby sledovali také jiného tvůrce, a to prostřednictvím přímého oznámení.

Díky tomu mohou upozornit na související tvůrce nebo obsah, o kterém by vaše publikum jinak nevědělo. Zároveň vám to pomůže vybudovat si kontakty v oboru.

Zdroj: Meta

Upozornění na začínající tvůrce

Meta dále testuje nová upozornění, která mají lidem pomoci objevovat nové tvůrce, kteří by je mohli zajímat.

Vyzdvihování vycházejících tvůrců je klíčovým prvkem, který Meta v současnosti používá v rámci širšího doporučování obsahu na Facebooku a Instagramu.

Zdroj: Meta

Nové šablony

Meta chce také pomoci s budováním publika. Tvůrci proto nyní na Facebooku najdou nové šablony příspěvků a příběhů, pomocí kterých mohou projevit uznání svým fanouškům.

Individuální uznání totiž může hrát velkou roli při budování komunity, o kterou jde tvůrcům především.

Zdroj: Meta

Exkluzivní obsah

Meta také testuje nové možnosti sdílení exkluzivních příspěvků s nejlepšími fanoušky a odběrateli.

Facebook v minulosti testoval něco podobného s „nejlepšími fanoušky“ firemních stránek, ale tento nový proces je více zaměřený na tvůrce a zvýšení angažovanosti komunity fanoušků.

Zdroj: Meta

Menu

A nakonec Meta testuje novou možnost výběru nástroje pro vytváření příspěvků v navigačním panelu. Tato novinka má usnadnit vytváření nového obsahu v aplikaci.

Zdroj: Meta

Podrobnosti se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře