Meta snížila cenu Facebooku a Instagramu bez reklam

27. 3. 2024Novinky

Meta začala v Evropě nabízet balíček předplatného, díky kterému můžete mít Facebook a Instagram bez reklam, za sníženou cenu. Věří, že tím vyhoví kritice a zároveň budou aplikace pro uživatele dostupnější.

Placenou verzi Facebooku a Instagramu spustila Meta v Evropské unii loni na podzim. Tato verze aplikací nabízí uživatelům možnost nesdílet osobní údaje, více chránit soukromí a nezobrazovat reklamy. Meta ji zavedla, aby vyhověla novému zákonu EU o digitálních trzích (DMA).

Původní cena předplatného činila 9,99 eur měsíčně. Nyní se tato částka snížila, a to téměř o polovinu. Nová cena dnes činí 5,99 eur za jeden účet a 4 eura za jakýkoliv další účet.

Děje se tak na základě stížností aktivistů za ochranu soukromí, kteří tvrdí, že Meta chce uživatele donutit platit za možnost většího soukromí, což prý není v duchu evropských předpisů. Meta věří, že díky nižší ceně budou sociální sítě bez reklam pro uživatele dostupnější.

Pokud vás zajímá více, podrobnosti se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře