Meta spouští placený Facebook a Instagram bez reklam

31. 10. 2023Novinky

Mluvilo se o tom od září a nyní Meta novinku oficiálně potvrdila. Uživatelům v EU bude od listopadu k dispozici předplatné Facebooku a Instagramu bez reklam.

Meta v Evropské unii zavádí novou možnost placené verze sociálních sítí, která nebude obsahovat žádné reklamy. Tento krok činí proto, aby vyhověla evropským předpisům.

Uživatelé si tak budou moci zvolit, zda chtějí Facebook a Instagram nadále využívat zdarma s personalizovanými reklamami, nebo si aplikace předplatí a reklamy se jim přestanou zobrazovat. V době trvání předplatného přitom Meta nebude využívat jejich osobní údaje pro cílení reklam.

Cena předplatného bez reklam bude stát 9,99 eur měsíčně ve webovém rozhraní a 12,99 eur měsíčně v systémech iOS a Android.

Do 1. března 2024 se bude počáteční předplatné vztahovat na všechny propojené účty v Centru účtů uživatele. Poté bude Meta za každý další profil účtovat dodatečný poplatek ve výši 6 eur měsíčně na webu a 8 eur měsíčně v mobilních zařízeních.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře