Meta spouští novou stránku pro ochranu autorských práv

2. 2. 2023Novinky

Meta se snaží pomáhat firmám s ochranou proti zneužití jejich fotek, videí či audio nahrávek. Proto spustila novou specializovanou minisite, která obsahuje kompletní přehled nástrojů a vysvětlení, jak je v aplikacích Mety používat.

Nové webové stránky obsahují podrobnosti o všech druzích ochrany autorských práv v rámci aplikací Mety. Meta ukazuje celou řadu nástrojů, které používá, aby pomohla držitelům autorských práv lépe kontrolovat, kdy, jak a kde se jejich obsah sdílí.

Stránky dále představují systémy, zásady a postupy, které Meta používá k ochraně zákonného obsahu.

Stránky obsahují i hromadu odkazů a přehledů, které pokrývají všechny aspekty rozvíjejících se systémů správy práv Mety. Najdete tu také reference firem, které tyto nástroje využily.

K dispozici je rovněž přehled všech aktualizací, které Meta v průběhu času ve svých procesech správy práv provedla.

A samozřejmě nechybí ani nástroj Brand Rights Manager, který je hlavním funkčním prvkem webu a který firmám umožňuje nahrávat obrázky svých licencovaných produktů. Tyto obrázky pak Meta používá jako referenční bod pro detekci podobných shod a upozorní na potenciální zneužití či porušení pravidel používání v příspěvcích na Facebook stránkách, v nabídkách Marketplace a na dalších místech.

Zdroj: Meta

Jedná se o velmi cenný nástroj, který je užitečný zejména v době, kdy chce stále více firem a uživatelů využít možností online nakupování a kdy dochází ke stále častějšímu porušování autorských práv, co se týče použití obrázků produktů. Určitě proto stojí za zvážení pro všechny firmy z ecommerce sféry.

O přístup do Rights Manageru můžete požádat zde. Novou minisite pak najdete tady.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře