Meta upravuje hlasitost zvuku v Reels

20. 4. 2023Novinky

Videa Reels se potýkají s nekonzistentní hlasitostí zvuku. Zatímco u jednoho neslyšíte skoro nic, další video je příliš hlasité. Meta nyní tuto „závadu“ napravuje, aby podpořila záměr tvůrce a zlepšila divácký zážitek.

Jak sama Meta tvrdí, při stovkách milionů nahrávek denně na Facebooku a Instagramu dostává zvukové stopy s úrovní hlasitosti od ticha až po plnou hlasitost a vše mezi tím. To může být nepříjemné nejen pro uživatele, kteří videa sledují, ale také pro samotné tvůrce, protože se tím snižuje dojem z jejich videí.

Proto Meta do Reels a také do Stories implementovala xHE-AAC, což je nový typ kódování zvuku, který průměrnou hlasitost všech videí nastavuje na stejnou cílovou úroveň a řídí dynamický rozsah každé relace tak, aby vyhovoval prostředí přehrávání. Tím koriguje proměnlivé úrovně zvuku, maximalizuje konzistenci přehrávání a zachovává záměr tvůrce. Uživatelský zážitek tak bude násobně lepší a přinese větší odezvu.

Nový zvukový systém je již nyní k dispozici v nejnovějších verzích Facebooku a Instagramu. Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře