Meta varuje správce skupin, aby udržovali aktivitu, jinak je nahradí

23. 8. 2023Novinky

Facebook začal upozorňovat správce, že musejí být při moderování svých skupin aktivnější. V opačném případě přidělí tuto práci jinému členovi skupiny.

Facebook ve svém varování uvádí, že správci skupin musí být aktivnější, aby si udrželi stávající pozici. Pokud chcete zůstat správcem, ale nechcete se příliš aktivně podílet, můžete k administrátorské práci přizvat další uživatele.

Pokud Facebook ani po této výzvě nezaznamená výraznější aktivitu, uvádí, že si do 6 dnů najde někoho jiného.

Což je výrazný posun v tom, jak Facebook ke správcům dosud přistupoval.

Zásady Mety totiž uvádějí, že pokud skupina nemá žádné správce, může Facebook na základě mnoha signálů navrhnout, aby se správcem stal některý ze členů. Mezi signály patří jejich současná úroveň účasti a to, zda jsou administrátory jiných skupin na Facebooku. Facebook také může skupinu archivovat, pokud v ní po určitou dobu nejsou žádní administrátoři.

V zásadách však dosud není uvedena nová možnost, že by Facebook správce automaticky nahradil.

Zdroj: Matt Navarra

Nová výzva se týká pouze správců, kteří se do chodu skupiny příliš nezapojují.

Těmto správcům doporučujeme, aby si na novou výzvu dali pozor a přispívali do svých skupin aktivně. K dispozici je celá řada nástrojů, díky kterým můžete ve své skupině iniciovat aktivitu. S moderováním diskusí vám mohou pomoci i sami členové. A pokud si nevíte rady nebo hledáte inspiraci, jak skupinu vést, nahlédnout můžete do příručky, kterou pro správce skupin zpracovala přímo Meta.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře