Facebook představil nové nástroje pro skupiny

25. 10. 2022Komunity Novinky

V rámci šestého ročníku Communities Summitu představila Meta nejnovější nástroje a funkcionality pro skupiny na Facebooku. Těšit se můžete například na novinku pro sdílení událostí do Stories, chaty určené pouze k prohlížení, nové odznaky pro aktivní členy nebo Reels ve skupinách.

Reels jsou dnes velkým tématem na Facebooku i Instagramu. A tak je logické, že je Meta přidává také do skupin, kde nepochybně najdou užitek.

Pomocí krátkých videí totiž mohou členové skupin sdílet informace, vyprávět příběhy a navazovat spojení s ostatními.

Zdroj: Meta

Členové skupin na Facebooku budou také brzy moci sdílet veřejnou událost určenou pro komunitu do Stories na Instagramu. Díky tomu podpoří zapojení uživatelů a přilákají více nových členů do skupiny.

Zdroj: Meta

Facebook také testuje nové přizpůsobení sekce O mně pro jednotlivé komunity. Chce lépe zvýraznit relevantní informace pro dané publikum a přidat nový indikátor, který ukáže, zda jsou členové otevřeni soukromým zprávám.

Zdroj: Meta

Facebook dále testuje možnost, aby správci a moderátoři skupin mohli vytvářet chaty určené pouze k zobrazení a posílat jednosměrnou komunikaci všem svým členům, aniž by museli spravovat zprávy v chatu nebo na ně odpovídat.

Zdroj: Meta

Plánuje se také nový proces zvýraznění nejlépe přispívajících členů. Ti budou moci získávat body za to, že se zapojí do činnosti skupiny – například tím, že vkládají užitečné tipy pro ostatní. Speciální odznak se jim pak objeví v profilu, což by mohlo správcům skupin usnadnit výběr členů do rolí.

Zdroj: Meta

A nakonec Facebook testuje nový prvek v rámci funkce Admin Assist, který správcům umožní implementovat automatické odstraňování příspěvků, jež obsahují nepravdivé či zavádějící informace. To by mohlo usnadnit eliminaci dezinformací, aniž by bylo potřeba konfrontovat členy a vysvětlovat jim důvody pro tento postup.

Zdroj: Meta

Více informací z Communities Summitu a podrobnosti o novinkách najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře