Příručky plné marketingových tipů

19. 8. 2022Novinky

Meta v posledních týdnech vydala několik nových průvodců. Ty přinášejí doporučení a rady, jak můžete zlepšit váš marketing na Facebooku a Instagramu. Podívejte se na nové tipy z oblasti Reels, influencer marketingu a metaverzu.

Obsah Reels

Instagram sdílí nové tipy, jak maximalizovat přístup k obsahu Reels. Tato videa totiž tvoří více než 20 % času, který lidé tráví na Instagramu. Na Facebooku pak tvoří videa obecně 50 % času stráveného na sociální síti.

Reels totiž představují jedinečný formát zábavného, nápaditého a vzdělávacího video obsahu z celého světa, a jsou tak ideálním místem, kde se značky mohou nechat objevit, vyjádřit se, vejít do povědomí a zvýšit nadšení stávajících i potenciálních zákazníků.

Proto Instagram přináší 6 klíčových tipů, které vám s tvorbou Reels pomohou. Najdete je na blogu Instagramu.

Spolupráce s influencery

Vzhledem k potřebě rychle upoutat pozornost, zejména právě u krátkých videí, a pochopit klíčové trendy platforem, abyste maximalizovali dopad, se vyplatí spolupracovat se zavedenými tvůrci a využít jejich zkušeností.

Instagram proto nasdílel 7 tipů, jak takovou spolupráci provést efektivně. Tato doporučení najdete zde.

Budoucnost metaverzu

Meta také uvedla novou sérii videí, která se věnuje nadcházejícím možnostem metaverza. Tento průvodce se zabývá tím, jak Meta plánuje budoucnost a jak metaverse změní způsob, jakým se spojujeme, zapojujeme, tvoříme a další.

V každé epizodě postupně proběhnou rozhovory s různými tvůrci, umělci, odborníky a dalšími lidmi, kteří mají k problematice virtuálních světů co říct.

Seriál s názvem Are We There Yet? můžete sledovat zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře