První pražský Facebook Communities Day přivítal 30 správců komunitních skupin

4. 12. 2018KomunityMeet-upy

Na konci listopadu zorganizoval Facebook v Praze historicky první Communities Day. Akce se zúčastnilo 30 správců českých stránek a skupin na Facebooku, mimo jiné z oblasti duševního zdraví, otevřeného vzdělávání či počítačových her.

Myšlenka zorganizovat tuto událost v Praze vznikla před rokem na obdobné celoevropské akci v Londýně, o níž byl ze strany českých komunitních skupin mimořádný zájem. Do Prahy tento koncept akce dorazil po Bukurešti, Aténách a Varšavě jako čtvrtý v pořadí ve střední a východní Evropě.

Akcí provázelo několik lidí. Odpoledne zahájil Robert Bednarski, šéf Facebooku ve střední a východní Evropě, a interaktivnější části vedli Josef Hlaváček z dublinské pobočky Facebooku a Tomáš Koláček, šéf pražské skupiny CLC – Community Leadership Circles.

Ta je po třech amerických skupinách aktuálně čtvrtá největší na celém světě. Cílem akce bylo podle slov Facebooku nabídnout českým administrátorům živou a osobní platformu pro sdílení zpětné vazby, nápadů, zkušeností, ale i osobních příběhů.

Mezi účastníky pražského Facebook Communities Day byli například Pavlína Louženská za #holkyzmarketingu, Tereza Jurečková, zakladatelka projektu Pragulic, či Marie Salomonová za projekt Nevypusť duši, skupiny jako Games CZ/SK, Vegani, Cestování – Autostop a další komunity.

Postřehy účastníků:

Facebook Communities Day byla unikátní možnost poznat správce a zakladatele velkých českých stránek a skupin a sdílet s nimi návrhy na zlepšení. Akce byla výjimečná v tom, jak rozdílné zúčastněné skupiny byly. Administrátor spravující největší streetwear skupinu mohl radit kolegovi, který usiluje o rozvoj učitelů. Při tom jsem si znovu uvědomila sílu komunit, které mohou i díky Facebook nástrojům změnit nejen svět online, ale i offline.

– Pavlína Louženská, #holkyzmarketingu – komunita zaměřená na ženy pracující v oblasti marketingu, reklamy a technologií, která usiluje o zlepšení pozice žen na pracovním trhu skrze zlepšování jejich dovedností a vzájemného povzbuzování.



Pro mě osobně bylo velmi zajímavé moci se potkat se s lidmi, kteří řeší na Facebooku podobné věci – například větší zapojování členů komunitních skupin – a také předat Facebooku zpětnou vazbu.

– Marie Salomonová, Nevypusť duši – nezisková organizace a komunita mladých psychologů, neurologů a studentů, kteří pomáhají osobám s psychickými obtížemi a vzdělávají českou veřejnost o důležitosti péče o duševní zdraví.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře