Reels nabídnou nový konverzní nástroj, vylepšené analýzy a další novinky

18. 8. 2022Novinky

Meta oznámila několik nových aktualizací pro videa Reels na Facebooku a Instagramu. Těšit se můžete například na rozšíření populární nálepky, lepší analytiky nebo automaticky vytvořené klipy.

Nálepka

První z novinek je rozšíření interaktivní nálepky Add Yours ze Stories na Reels. Díky ní můžete podnítit ostatní uživatele k zapojení.

Prostřednictvím této nálepky budete moci zveřejňovat otázky a zároveň si v každé aplikaci prohlížet všechny video odpovědi.

Automatické Reels

Další novinkou jsou automaticky vytvořené Reels na Facebooku. Nový nástroj vám totiž umožní automaticky převádět archivované Stories na videa Reels.

Zdroj: Meta

Funguje to jednoduše. V průběhu vytváření videí Reels se vám zobrazí nová výzva, která vám umožní převést příběh do Reels. Nejedná se tedy o zcela automatizované vytváření Reels, ale o překlopení vašich Stories do krátkého videa.

I tak je to ale další způsob, jak můžete jednoduše vytvářet obsah ve formátu, který je v poslední době tolik oblíbený.

V souvislosti s tím stojí za zmínku, že Meta nedávno přidala nástroj pro konverzi vašich videozáznamů do Reels také do aplikace Creator Studio.

Hvězdy

Meta také rozšiřuje přístup k odměnám v podobě hvězd, které jsou určeny pro tvůrce Facebook Reels. Tato monetizační funcionalita je nyní otevřena všem oprávněným tvůrcům.

Zdroj: Meta

O rozšíření systému hvězd hovořila Meta už v červnu. Hvězdy v Reels budou k dispozici všem tvůrcům, kteří si za posledních 60 dní udrželi alespoň 1 000 sledujících.

Přehledy

Meta přidává také nové přehledy o výkonnosti Reels. Nové analytiky jsou dostupné v Creator Studiu a najdete tu informace o dosahu, počtu zhlédnutých minut či průměrné době sledování.

Zdroj: Social Media Today

Díky tomu získáte lepší přehled o tom, co vám v Reels funguje a čeho se naopak vzdát.

Z Instagramu na Facebook

A nakonec Meta rozšiřuje na Facebook některé funkce Reels, které byly dříve dostupné pouze na Instagramu. Jedná se například o možnost crosspostování z Instagramu na Facebook, které je nyní k dispozici globálně, nebo o nástroj Remix, který teď najdete i ve Facebook Reels.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o všech novinkách se dozvíte v tomto videu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře