Rights Manager rozpozná obrázky chráněné autorskými právy

28. 9. 2020Novinky

Facebook rozšiřuje nástroj Rights Manager. Ten nyní automaticky detekuje porušení autorských práv, která se vztahují k obrázkům a fotkám zveřejněným na Facebooku a Instagramu.

Rights Manager for Images, nová verze oblíbeného nástroje, používá technologii pro párování obrázků a fotek, aby autorům pomohla chránit a spravovat jejich vizuální obsah na sociální síti.

Správci stránek mohou odeslat žádost týkající se obsahu, který vytvořili a který chtějí chránit. Rights Manager poté najde odpovídající obsah na Facebooku a Instagramu a sdělí, kdo ho používá neoprávněně.

Zdroj: Facebook

Chcete-li využívat ochranu Rights Manageru, vyplňte formulář a poté nahrajte video nebo fotku, které chcete chránit. Jakmile Facebook vaši žádost schválí, použije svůj systém párování a zjistí potenciální opakované použití.

Novinka poskytuje větší kapacitu párování a pokrývá více typů obsahu, což držitelům práv pomůže lépe chránit jejich obsah na platformách Facebooku. Začátkem roku zavedl Facebook podobný proces u hudebních videí.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře