Sdílení polohových dat, nové nástroje pro skupiny a podpora malých firem v době pandemie

21. 4. 2020Novinky

Facebook začal poskytovat polohové údaje zdravotnickým úřadům, aby pomohl ve sledování pohybu lidí a šíření nákazy Covid-19. Dále připravil sadu nástrojů pro skupiny, aby se skrze komunity mohly lépe sdílet důležité informace ohledně pandemie. Kromě toho Facebook pracuje na nových způsobech, jak pomoci malým podnikům překonat obtížnou dobu.

Covid-19 a sledování polohy

Facebook začal poskytovat zdravotnickým úřadům řadu polohových dat. Modré čáry jsou údaje z mobilních telefonů, které značí pohyb uživatelů. Čím více čar, tím více lidí cestuje mezi jednotlivými oblastmi, a vzniká tak vyšší riziko nákazy. Facebook generuje pro úřady i další mapy podobného charakteru, které jim pomáhají s výzkumem.

Zdroj: SocialMediaToday

Covid-19 a nové nástroje pro skupiny

První novinkou pro skupiny spojenou s tematikou pandemie je vyskakovací okno, které nasměruje členy skupiny do oficiálního informačního centra Covid-19 na Facebooku. Tam se mohou uživatelé dozvědět informace od relevantních organizací.

Zdroj: SocialMediaToday

Druhou novinkou je, že Facebook bude vyzývat administrátory skupin zaměřených na Covid-19, aby sdíleli živá vysílání oficiálních zdravotnických úřadů do svých komunit.

Facebook také připravuje nové vzdělávací jednotky pro skupiny. Cílem je, aby se uživatelé pomocí vzdělávacích modulů přidaných do skupin dozvěděli důležité informace a pochopili zvýšená rizika spojená s Covid-19. Facebook tak chce využít obrovský potenciál komunit pro informovanost svých uživatelů.

Zdroj: SocialMediaToday

Covid-19 a podpora pro malé podniky

Facebook kromě grantového programu poskytne v USA malým firmám nástroj digitálních dárkových karet, skrze které budou moci lidé firmu podpořit během těžkého období pandemie.

Dále může vlastník firmy pro svůj podnik na Facebooku vytvořit osobní dobročinnou sbírku a požádat věrné zákazníky o podporu.

Zdroj: Facebook

Facebook umožní u stránek upravit i dočasnou změnu služeb v souvislosti s pandemií. Stačí přejít do Nastavení a do sekce Informace o stránce.

Zdroj: Facebook

Nově Facebook spouští svůj nástroj Community Help i v České republice.  Díky němu mohou uživatelé žádat o pomoc nebo ji poskytovat známým a přátelům. Skrze Komunitní pomoc lze například také organizovat fundraisingové kampaně. 

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře