Threads: Ověřování faktů, uložení a koncepty příspěvků, integrovaný fotoaparát

28. 2. 2024Novinky

Meta přináší do aplikace Threads několik novinek. Zaprvé zavádí ověřování faktů, které pomůže bránit šíření dezinformací. Dále Meta globálně spouští možnost ukládat příspěvky. Rozšiřuje také test konceptů příspěvků a integruje do aplikace vlastní fotoaparát.

Ověřování faktů

Aplikace Threads nyní v některých regionech zobrazuje značky pro ověřování faktů, které používá už na Facebooku a Instagramu. Nová upozornění by měla pomoci vyvracet nepravdivá tvrzení a falešné zprávy, které se v aplikaci šíří.

Meta plánuje časem přidat i další specifické tagy, a to zejména kvůli politickým diskusím a očekávanému dopadu deepfakes generovaných umělou inteligencí.

Zdroj: Social Media Today

Uložení příspěvků

Meta testovala možnost ukládat příspěvky v Threads po několik týdnů s vybranými uživateli. Nyní funkcionalitu otevírá všem uživatelům na světě.

Nové tlačítko pro uložení příspěvku, k němuž se můžete vrátit později, je již k dispozici v nejnovější verzi aplikace. Najdete ho u kteréhokoliv postu v nabídce se třemi tečkami. Uložený příspěvek bude dostupný v možnostech nabídky vašeho profilu, což je v podstatě stejné jako u uložených příspěvků na Instagramu.

Zdroj: Meta

Koncepty příspěvků

Po interním testování v několika posledních týdnech spouští Meta v Threads živý test konceptů příspěvků. Jedná se o jednu z nejžádanějších funkcí, po které uživatelé aplikace v současnosti volají.

U rozpracovaného a nezveřejněného postu se vám nyní zobrazí nová možnost Uložit koncept. Váš návrh příspěvku pak bude přístupný prostřednictvím spodního tlačítka pro tvorbu obsahu.

Možnosti jsou však zatím omezené. Momentálně je možné uložit pouze jeden koncept příspěvku.

Zdroj: Meta

Integrovaný fotoaparát

Meta do Threads přidala také vlastní fotoaparát, díky kterému můžete pořizovat fotografie přímo z aplikace. Možnost natáčet videa zatím není k dispozici. Threads limituje také počet fotek – pořídit lze pouze jeden obrázek na příspěvek. Meta však plánuje nástroj dál vyvíjet a postupně rozšiřovat jeho možnosti.

Zdroj: Meta
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře