Uživatelé Androidu získají větší kontrolu nad sdílením informací o poloze

12. 3. 2019Novinky z Facebooku

Facebook aktualizuje nástroj pro sdílení polohy, díky kterému budou mít uživatelé zařízení s Androidem větší přehled nad tím, jak se jejich data na sociální síti shromažďují a ukládají.

Uživatelé zařízení s operačním systémem Android se často ptají, jestli Facebook získává data o jejich poloze i v moment, kdy nepoužívají jeho mobilní aplikaci. To proto, že Android neumí vypnout/zapnout sdílení dat o poloze, když zrovna aplikaci nepoužíváte. Naopak na iOSu se vždycky můžete rozhodnout, jestli chcete sdílet přesnou polohu, nebo ne, i když na Facebook nejste přihlášení.

Tuto “nevýhodu” chce Facebook uživatelům Androidu vynahradit. Upravil proto možnosti nastavení, díky kterým si teď můžete samostatně určit, jestli chcete údaje o vaší poloze sdílet, i když facebookovou aplikaci nepoužíváte.

Pokud ale například využíváte funkcionalitu “Přátelé v okolí”, budete muset dát sociální síti povolení, aby zaznamenala, kde se právě nacházíte, i když aplikaci zrovna nepoužíváte.

Foto: Facebook

Nastavení najdete pod možností “Location History”, kde si sdílení údajů zapnete nebo vypnete. Pokud jste v minulosti měli tuto možnost aktivní, Facebook vám pošle upozornění, abyste si nastavení překontrolovali, jestli s ním stále souhlasíte.

Foto: Facebook

Pro majitele zařízení s iOS se nic nemění. Facebook vám ale také zašle podobné upozornění, abyste měli všechno nastavené tak, jak vám vyhovuje.

Podrobnosti najdete na blogu Facebooku.

Sdílejte článek, ať je vaše okolí zase o něco chytřejší :)
Jako editorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou zase o kousek dál a případovky dostatečně inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře