Uživatelé Androidu získají větší kontrolu nad sdílením informací o poloze

12. 3. 2019Novinky

Facebook aktualizuje nástroj pro sdílení polohy, díky kterému budou mít uživatelé zařízení s Androidem větší přehled nad tím, jak se jejich data na sociální síti shromažďují a ukládají.

Uživatelé zařízení s operačním systémem Android se často ptají, jestli Facebook získává data o jejich poloze i v moment, kdy nepoužívají jeho mobilní aplikaci. To proto, že Android neumí vypnout/zapnout sdílení dat o poloze, když zrovna aplikaci nepoužíváte. Naopak na iOSu se vždycky můžete rozhodnout, jestli chcete sdílet přesnou polohu, nebo ne, i když na Facebook nejste přihlášení.

Tuto „nevýhodu“ chce Facebook uživatelům Androidu vynahradit. Upravil proto možnosti nastavení, díky kterým si teď můžete samostatně určit, jestli chcete údaje o vaší poloze sdílet, i když facebookovou aplikaci nepoužíváte.

Pokud ale například využíváte funkcionalitu „Přátelé v okolí“, budete muset dát sociální síti povolení, aby zaznamenala, kde se právě nacházíte, i když aplikaci zrovna nepoužíváte.

Foto: Facebook

Nastavení najdete pod možností „Location History“, kde si sdílení údajů zapnete nebo vypnete. Pokud jste v minulosti měli tuto možnost aktivní, Facebook vám pošle upozornění, abyste si nastavení překontrolovali, jestli s ním stále souhlasíte.

Foto: Facebook

Pro majitele zařízení s iOS se nic nemění. Facebook vám ale také zašle podobné upozornění, abyste měli všechno nastavené tak, jak vám vyhovuje.

Podrobnosti najdete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře